Transport Feroviar de Marfă

Grup Feroviar Român - GFR

Grup Feroviar Român este cea mai mare companie a Grampet Group și cel mai mare operator privat de transport feroviar de mărfuri din România și Europa de Sud-Est. În prezent, activitatea GFR se desfășoară în proporție de 20% la nivel internațional și 80% la nivel național, fiind un partener de încredere.

GFR a fost înființată în 2001 ca operator de manevră, iar din 2002 a intrat în industria transportului feroviar. Între 2002 și 2005, GFR și-a extins cota de piață în domeniul transportului de produse petroliere, din 2006 a oferit servicii internaționale de transport de mărfuri, iar din 2008 a devenit primul operator privat român de transport de mărfuri care a colaborat cu Compania Feroviară Națională Ucraineană.

Din 2010, GFR operează pe toate frontierele feroviare române, iar din 2011 a început un amplu proces de digitalizare a sistemelor interne de operare a activității feroviare. În anul 2023, GFR a primit Certificatul Unic de Siguranță de la Agenția Uniunii Europene pentru Căi Ferate (ERA), prin care și-a extins operațiunile și în Grecia.

Grup Feroviar Român Greece

Grupul Feroviar Român își începe activitatea în România în anul 2001, dezvoltându-se și adaptându-se constant mediului competitiv al transportului feroviar de mărfuri. În anul 2023, GFR a primit Certificatul Unic de Siguranță de la Agenția Uniunii Europene pentru Căi Ferate (ERA), prin care și-a extins operațiunile și în Grecia.

Bulgarian Railway Company

Bulgarian Railway Company EAD a fost înființată în anul 2004, iar din 2006 activează ca prim operator feroviar privat din Bulgaria, devenind unul dintre cei mai importanți operatori feroviari privați de transport de mărfuri la nivel național și internațional.

Bulgarian Railway Company EAD a încheiat acorduri strategice de frontieră cu Turcia, Serbia, România, Slovenia, Slovacia, Croația, Macedonia de Nord și Grecia, pentru utilizarea vagoanelor operate de aceste state.

Sediul companiei se află în capitala Bulgariei, Sofia, dar există mai multe puncte de lucru pe teritoriul țării, în Varna, Burgas, Gorna, Oryahovitsa, Ruse și Plodiv. Pe lângă transportul feroviar de marfă, Bulgarian Railway Company EAD desfășoară și alte activități specifice transportului feroviar, cum ar fi logistica de transport, manevrarea vagoanelor, alcătuirea trenurilor și mici reparații ale vagoanelor.

Train Hungary

Train Hungary a fost înființată în 2005 în Debrecen, iar primele operațiuni au început în ianuarie 2006. Compania are sediul central în Budapesta și din 2016, Train Hungary oferă transport feroviar în Croația, având o sucursală în Zagreb. În 2018, s-au făcut pașii de negociere pentru înființarea unei noi sucursale Train Hungary în Slovenia.

Train Hungary îndeplinește toate cerințele de transport feroviar de mărfuri. Datorită apartenenței la GRAMPET Group și la întreaga expertiză acumulată în peste 20 de ani de activare în industria de transport feroviar de marfă și a colaborării sale cu operatorii feroviari din țările învecinate, Train Hungary oferă o gamă completă de servicii clienților săi.

Eurorail Logistics Serbia

Eurorail Serbia a obținut licența de transport ca operator privat pe teritoriul Serbiei în anul 2013. Compania a început să opereze transporturi feroviare la sfârșitul anului 2017. Compania a avut și are în continuare la dispoziție toate resursele necesare pentru a garanta clienților săi pachete de servicii individualizate, conform celor mai stricte cerințe, având ca obiectiv creșterea eficienței și reducerea costurilor.

Eurorail Serbia are parteneriate active cu operatori feroviari privați și de stat din toate țările învecinate, în baza cărora poate oferi soluții logistice complete în întreaga regiune a Balcanilor.

Grampet Cargo Austria GMBH

GRAMPET Cargo Austria oferă servicii și soluții specializate în logistică feroviară și transport feroviar de mărfuri în Europa Centrală și de Sud-Est.

Inovația este unul dintre pilonii principali ai GRAMPET Cargo Austria. Soluțiile din portofoliul companiei ajută managementul lanțului de aprovizionare al partenerilor din diverse industrii să aibă acces la o tehnologie de ultimă oră.

TEF Logistică Feroviară

TEF Logistică Feroviară este o companie din cadrul GRAMPET Group, specializată în operaţiuni de manevră, precum şi în comercializarea pieselor de schimb pentru material rulant.

Grampet Rail Cargo România

GRAMPET Rail Cargo și-a început activitatea în ianuarie 2002 și este Operator de Transport Feroviar licențiat.

Pentru desfășurarea operațiunilor de transport și manevră industrială, GRAMPET Rail Cargo deține și operează 65 de locomotive și 901 de vagoane de marfă, prin care poate efectua transporturi feroviare pe aproximativ 80% din rețeaua feroviară din România.