Cel mai mare grup de companii private feroviare cu acționariat românesc, din Europa de Sud-Est

CINE SUNTEM

GRAMPET Group este prima companie multinațională cu capital românesc. Înființată în 1999, a devenit cel mai mare transportator feroviar privat de marfă din Europa de Sud-Est, având în portofoliul grupului companii prin care oferă soluții și servicii integrate: transport, servicii logistice, producție de locomotive, vagoane și alte elemente de material rulant, soluții de modernizare pentru materialul rulant și servicii de leasing.
 • 2023

  Grampet Group

 • 2019

  Lansarea operațiunilor de transport în Grecia.

...
 • 2018

  Grampet Group aderă la Trans Caspica. Lansarea operațiunilor de transport ale Eurorail Logistics doo Serbia. Reva Simeria lansează producția de vagoane-cisternă. Reloc lansează producţia de utilaje de manevră cale ferată-şosea cu baterii şi telecomandă și finalizează prototipul locomotivei cu baterii. Train Hungary lansează discuţiile pentru deschiderea unui birou în Slovenia.

 • 2016

  Reloc S.A. Craiova lansează producția de rulmenți folosiți în asamblarea motoarelor Diesel, Sulzer și Maybach, precum și a motoarelor de tip ALCO.

 • 2014

  Electroputere VFU Craiova semnează un parteneriat strategic cu Caterpillar Inc. pentru construcţia şi dezvoltarea de noi locomotive. Un tren al Grup Feroviar Român (GFR) a fost prima garnitură de marfă care trece prin punctul de frontieră Galaţi ‐ Giurgiuleşti, la trei zile de la deschiderea traficului pe ecartament european în sudul Republicii Moldova. În cadrul unui parteneriat derulat cu grupul industrial american Caterpillar, Reloc şi Electroputere VFU Craiova au lansat producţia locomotivei TERRANOVA LDH 1260 CP ‐ prima locomotivă cu două motoare care asigură tracţiune pe patru osii în condiţiile în care operează un singur motor. Electroputere VFU Paşcani lansează producţia unui tren de călători.

 • 2013

  Grampet Group relansează activitatea de proiectare la Reloc S.A. Craiova, precum și liniile de producție. Reva Simeria finalizează un program investiţional de circa 10 milioane de euro, derulat pe parcursul ultimilor 5 ani, pentru dotări tehnice aliniate la nivel european, obţinerea de noi certificări şi autorizări.

 • 2012

  Înfiinţarea Grampetcargo Austria. Grampet Group semnează un acord de colaborare cu Uniunea Căilor Ferate din Cuba, cu interes deosebit în domeniul construcţiei şi reparaţiei de locomotive și vagoane pentru trenurile de călători şi de marfă ale căilor ferate cubaneze. Grampet Group preia activitatea de producţie de locomotive de la Electroputere VFU Craiova, precum şi cea mai importantă fabrică de reparaţii de locomotive, Reloc S. A. Craiova.

 • 2010

  Grup Feroviar Român efectuează primul transport din România în Republica Moldova, materializând începutul colaborării cu Căile Ferate Moldoveneşti. Înființarea Eurorail Logistics Germany și Eurorail Company Republica Moldova, operatori de expediere de mărfuri.

 • 2009

  Preluarea prin privatizare a Debreceni Vagongyár, Ungaria, producător şi reparator material rulant.

 • 2008

  Grup Feroviar Român începe derularea transporturilor internaţionale prin frontiera de Nord a ţării, fiind primul operator privat din România care are relaţii de colaborare cu Căile Ferate din Ucraina. Institutul pentru Tehnică de Calcul devine parte din Grampet Group.

 • 2007

  Înfiinţarea Rolling Stock Company, o societate mixtă formată din Grup Feroviar Român și Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă.

 • 2006

  Grup Feroviar Român începe transportul internaţional de mărfuri.

 • 2005

  Înfiinţarea Train Hungary, operaţiunile fiind demarate în anul următor.

 • 2004

  Înfiinţarea Bulgarian Railway Company. Înfiinţarea Trans Expedition Feroviar, unul dintre cei mai mari propietari şi administratori de infrastructură feroviară privată din România. Achiziția la privatizare a producătorului de material rulant Remar, rebranduit în 2013 ca Electroputere VFU Pașcani.

 • 2003

  Preluare prin procedura de privatizarea a Transbordare Privatizare Marfă.

 • 2002

  Grup Feroviar Român debutează pe piaţa de transport feroviar efectuând servicii pentru Petrom (în prezent membră a grupului OMV).

 • 2001

  S.C. Grup Feroviar Român S.A. începe activitatea ca operator de manevră. Reva Simeria se alătură Grampet Group, în urma privatizării prin licitaţie publică.

 • 2000

  Obținerea licenței de transport pentru S.C. Grup Feroviar Român S.A.

 • 1999

  Înființarea Grampet Group.

MISIUNE

Adaptabilitate

Performanță

Siguranță

Misiunea GRAMPET este de a se adapta la schimbare, de a performa și a se extinde constant pe piață. Suntem un partener de încredere, furnizând soluții eficiente pentru o dezvoltare durabilă a industriei feroviare.

VIZIUNE

Ne propunem să conectăm oameni, idei și companii prin soluțiile noastre și să contribuim la creșterea industriei feroviare. Avem o perspectivă inovatoare, ne adaptăm rapid schimbărilor aduse de dezvoltarea tehnologică și de alți factori din piață, integrând soluții personalizate care răspund nevoilor specifice fiecărei companii partenere.

Inovație

Adoptăm tehnologii avansate și inovatoare pentru a ne îmbunătăți performanța, eficiența și impactul în industria feroviară.

Responsabilitate socială

Ne implicăm activ în comunitate și abordăm probleme și găsim soluții în sprijinul comunităților din care facem parte.

Calitate & excelență

Investim în mod constant în dezvoltarea produselor și serviciilor oferite, în îmbunătățirea proceselor tehnologice și a expertizei companiilor noastre.

Siguranță

Respectăm cele mai înalte standarde din industriile în care activăm, siguranța fiind o prioritate absolută pentru noi.

CLIENȚI

PARTENERI

Avem un rol activ în dezvoltarea durabilă atât a industriilor în care activăm, cât și a comunităților din care facem parte. Am încheiat parteneriate strategice prin care susținem proiecte inovatoare și prin care contribuim la formarea și reglementarea industriei de profil.

Asociații industriale

Facem parte din cele mai relevante asociații industriale la nivel global și din cele mai reprezentative comunități profesionale europene, fiind pe deplin aliniați la standardele de performanță și bunele practici pe care acestea le promovează.

Universități

Suntem un partener de încredere pentru mediul academic de profil și oferim suportul nostru pentru formarea și perfecționarea specialiștilor. Prin angajamentul nostru față de educație și dezvoltare, contribuim la creșterea forței de muncă și asigurăm un viitor pentru industria feroviară.