ESG

Fundația Grampet

Ne angajăm să sprijinim tinerii care aspiră la o carieră în domeniul transporturilor feroviare, producției și reparației materialului rulant, precum și în industria turismului. Desfășurăm activități culturale, științifice, educative și de caritate și oferim sprijinul nostru angajaților companiilor din GRAMPET Group. Prin aceste inițiative, ne implicăm activ în promovarea educației și culturii, și contribuim la dezvoltarea comunităților în care activăm.

Fundația Toflea

Fondată în anul 2004, fundația Toflea a fost creată cu scopul inițial de a veni în sprijinul cetățenilor din localitatea Brăhănești, județul Galați. Principalul segment vizat a fost cel al tinerilor, în special cei 1.400 de elevi din comunitate, care aveau nevoie de sprijin pentru a-șifinaliza studiile.

Fundația Toflea are ca principale valori incluziunea și integrarea și adaptarea în societate a elevilor și studenților romi, în contextul în care în localitatea Brăhănești sunt în total 8.900 de cetățeni de etnie rromă, peste 600 locuind în Toflea.

Cu ajutorul educației, tinerilor li se permite să se pregătească și să se adapteze societății actuale, în același timp fiind încurajați să nu își piardă identitatea etnică și să nu renunțe la autenticitatea lor, ci mai degrabă să învețe să îmbine armonios modernul cu tradiția.

Printre cele mai importante activități desfășurate de fundație se numără dezvoltarea de programe educaționale, sociale și culturale menite să ajute comunitatea și tinerii din categorii sociale defavorizate, în special pe cei de etnie rromă. Suntem implicați constant și nemijlocit în susținerea materială și spirituală a acestora, astfel încât să își permită să urmeze cursurile.

În cei 19 ani de la înființare, fundația a susținut peste 700 de tineri să își continue studiile și a sprijinit anual peste 400 de familii nevoiașe.

Școala GFR

Școala GFR este un program de pregătire specializată, dezvoltată de Grup Feroviar Român. Participanții la acest modul pot deprinde competențele profesionale necesare, atât teoretice, cât și practice, pentru o carieră în domeniul feroviar, de la mecanici de locomotivă, la revizor tehnic vagoane.

Cursurile sunt susținute integral de Grup Feroviar Român, proiectul Școala GFR fiind promisiunea și angajamentul față de dezvoltarea durabilă a industriei feroviare, dar și față de comunitate.

7500

angajați

25

ani de activitate

350000

vagoane în transporturi internaționale de la înființare

5200000

vagoane în transporturi naționale de la înființare

300

milioane de tone transportate de la înființare

15

milioane de tone de marfă transportate anual

20000

vagoane 

150

locomotive electrice 

400

locomotive