Prin Fundaţia Scheherazade, Grampet, GFR şi Fundaţia Toflea au donat ucrainenilor 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice

Wajiha Haris, președintele-fondator al Fundației Scheherazade, alături de antreprenori români, au adus în regiunea Cernăuți 100 de generatoare și 200 de calorifere.

Astfel, prin această acţiune, Grampet, GFR şi Fundaţia Toflea au donat 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice ucrainenilor. O parte vor fi distribuite la Cernăuți, iar restul vor merge către populația din Harkiv și din regiunea Herson, notează agenția de știri BucPress din Cernăuți.

Președintele Grampet Group, domnul Gruia Stoica, a declarat: „Dorința noastră este de a ne implica cât mai mult și de a sprijini Ucraina afectată de război. Într-un context dificil, trebuie să ne unim forțele și să ajutăm. Sperăm că donația de 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice, realizată împreună cu GFR şi Fundaţia Toflea,  va aduce o rază de speranță ucrainenilor.”

Transportul din România a ajuns în Cernăuți pe data de 9 februarie 2023. Primul vicepreședinte al Consiliului raional Cernăuţi Nikolai Guytor și șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți Ruslan Zaparanyuk s-au întâlnit cu organizația caritabilă. 

„Astăzi, întreaga lume democratică înțelege importanța victoriei Ucrainei în acest război nedrept și crud. Plătim mii de vieți ale apărătorilor și apărătorilor noștri pentru dorința și dreptul de a fi liberi și independenți. Milioane de ucraineni și-au părăsit casele sau i-au pierdut. Ca refugiați, au căutat refugiu în vestul țării noastre și în străinătate. Încă milioane de oameni rămași se luptă cu mâncarea, apa, medicamentele, căldura. Apreciem foarte mult eforturile și inițiativa tuturor celor care ajută ucrainenii”, a declarat Nikolai Guytor.
 
La rândul ei, Wajiha Harris a spus că aceasta nu a fost prima ei vizită în Ucraina.
„De la începutul unei invazii la scară largă, Fundaţia Şeherezada, în cooperare cu antreprenorii români, au expediat zeci de tone de combustibil, camioane umanitare de diverse feluri”.
 
La această activitate umanitară au fost prezenți reprezentanţi ai Comitetului Executiv al Grupului Grampet, GFR,  Fundatia Toflea, doamna Liliana Agheorghicesei, Prim Vicepreședinte CONAF, care reprezintă regiunea Nord-Est și doamna Wajiha Haris – Președintele Fundației Scheherazade, care a efectuat personal zece călătorii în Ucraina în ultimul an.