GFR și Unicom Tranzit sunt în topul cumpărătorilor locomotivelor vândute de CFR Marfă

CFR Marfa a transmis în prezentul comunicat de presă rezultatul final al actiunii de valorificare prin intelegerea partilor a activelor excedentare demarata in data de 6 iulie 2023. Astfel, în scopul maximizarii veniturilor si accelerarii procesului de stingere a ajutorului de stat CFR Marfa a facut publica in data de 6.07.2023 intentia de valorificare prin intelegerea partilor a 7.157 de vagoane si 508 locomotive, in conformitate cu art. 248 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala.

Ca urmare a obtinerii acordului Administratiei Nationale de Administrare Fiscala de valorificare si ridicare sechestru s-au incasat 55,24 mil lei (la care se adauga TVA) pentru 45 de locomotive si 56 de vagoane. Firmele declarate eligibile care au achitat bunurile ofertate au fost: Banat Green Trading (2 loc.), Laromet Transib (2 loc.), Marsim Strei (2 loc.), Tehnotrans Feroviar (1 loc.), Ukrainian Global Trading (1 loc.), Vest Trans Rail (1 loc.), GFR (31 loc.), Magro Util (1 loc.), Nitramonia (52 vag.), Tim Rail Cargo (4 vag.) si Unicom Tranzit (4 loc.).

CFR Marfă mai menționează faptul ca procesul de valorificare va continua, astfel ca in cursul lunii septembrie anuntul de valorificare va fi republicat pe site-ul www.cfrmarfa.com pentru vagoanele si locomotivele ramase neachizitionate. Avand in vedere faptul ca CFR Marfa a reusit sa valorifice active excedentare la valori superioare celor evaluate, oferta va fi reluata pana la epuizarea lotului de vagoane si locomotive scos initial spre valorificare.

Sumele obtinute in cadrul acestui proces de valorificare de active excedentare sunt folosite exclusiv pentru stingerea ajutorului de stat declarat nelegal prin decizia Comisiei Europene. SNTFM CFR Marfa SA este operatorul national de transport feroviar de marfa, care detine o cota de piata de 31,6% din piata transporturilor feroviare de marfa din Romania, la nivelul primului trimestru al anului 2023, in crestere cu 2,3 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Foto: mobilitate.eu